Massages

Massages

Holistische massage

Holistisch komt van het woord Holos. Het betekent ‘heel’. Bij een holistische massage wordt de mens als één geheel gezien. Een mens bestaat niet alleen uit een lichaam maar bestaat ook uit een emotioneel deel. Ervaar je spanningen of problemen op het emotionele gebied dan kan dat wellicht ook effect hebben op je lichaam. De balans tussen beide delen onderling kan verstoord raken en hierdoor kunnen uiteindelijk klachten of zelfs ziekten ontstaan. De holistische massage die ik geef is vooral gericht op ontspanning en bewustwording van jezelf. De holistische massage is een manier om dichter bij jezelf te komen. Door te ervaren wat er in je lichaam gebeurt, kan je wellicht ook spanningen loslaten. Door de ontspanning ontstaat er weer ruimte in je lichaam, maar ook in je geest. Deze ruimte zorgt weer voor nieuwe energie en voor de balans in je lichaam.

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een fijne (holistische) massage waarbij ik eventuele klachten meeneem maar waar de nadruk ligt op het ontspannen van het lichaam maar vooral ook de geest. De massage zal voornamelijk bestaan uit lange zachte strijkingen afgewisseld met wat meer druk op sommige drukpunten.
De olien die ik gebruik, zijn afgestemd op de massage. Voordat de massage begint, kiezen we samen een olie uit die op dat moment het beste bij je past. Ik gebruik heerlijk geurende pure (soms verwarmde) olien, zo puur dat je ze ook in kan nemen. De olie wordt direct opgenomen in het lichaam en zal zijn werking doen.
Na de massage kan je wat loom en ‘zen’ voelen; ik adviseer je om veel water te drinken, zodat de afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden. De massage bevordert een goede nachtrust en zorgt er ook voor dat je weer lekker in je vel zit.
De ontspanningsmassage kan toegepast worden bij:

 • Vermoeidheid,
 • Stress
 • Niet lekker in je vel zitten
 • Slapeloosheid
 • Burnout klachten
 • Bevorderen van de bloedcirculatie
 • Verbeteren van de huidconditie
 • Rug- en nekklachten
 • Hoofdpijn
 • Depressie, depressieve gevoelens
 • herstel na een ingrijpende periode, bijv ernstige ziekte, rouw

Wil je deze massage een keer proberen? Boek dan vandaag nog een massage via:
Contact en Informatie.

Klassieke massage

De klassieke massage zorgt voor ontspanning maar ook voor een betere doorbloeding. Ik gebruik verschillende technieken om de bloedcirculatie op gang te brengen zodat afvalstoffen in het lichaam sneller worden afgevoerd. Ook de stofwisseling van je huid verbetert; dode huidcellen worden vervangen door nieuwe huidcellen. Hierdoor zullen verouderingsrimpels minder snel ontstaan. Regelmatig een massage ondergaan verbetert je weerstand en zorgt ook voor een betere spijsvertering. Na een (klassieke) massage zal je je wat loom voelen. Door veel water te drinken, voer je de afvalstoffen sneller af. Als feedback krijg ik vaak te horen dat klanten een dag later weer ‘barsten’ van de energie. Massage versterkt dus het fysieke en psychische weerstandsvermogen in alle opzichten.

Nek- en rugmassage

Voor wie nek- en rugklachten heeft, kan een massage heel ontspannend werken. Om te zorgen dat de huid, bindweefsel en de onderliggende spieren eerst opgewarmd worden, gebruik ik eerst effleurages (strijkingen). Zodra de doorbloeding goed op gang is gekomen, worden door middel van fricties en drukpunten de aanhechtingsplaatsen en de probleemgebieden in de nek, schouders en rug aangepakt. Uiteindelijk zorgt een massage ervoor dat de pijnlijke plekken “knopen” weer wat losser komen te zitten en de doorbloeding weer verbeterd wordt. Bewegen wordt dan weer aangenaam. En wellicht dat de klacht na meerdere massages minder is geworden of zelfs is verdwenen. De combinatie van holistische en klassieke massage kan toegepast worden bij:

   • Pijn o.a. hoofdpijn, nek- en rugklachten
   • Stress- en burn-out klachten
   • Te hoge spierspanning, kramp
   • Niet lekker in je vel zitten
   • Vermoeidheid
   • Bevorderen van de bloedcirculatie
   • Verbetering van de huidconditie
   • Bevorderen van de spijsvertering

Hotstone massage

Tijdens de hotstone massage wordt zowel gemasseerd met handen en als met basaltstenen.  Deze basaltstenen zijn natuurlijk gevormd (ronde gladde vorm) vanuit de hete lava van vulkanen en door het water in de rivierbedden. De stenen bevatten magnesium en ijzer, waardoor ze warmte langer kunnen vasthouden. De stenen worden verwarmd tussen de 45 en 50 graden in een hiervoor speciale (heater) hotstone pan. Ik gebruik tijdens de hotstone massage lange en rustige strijkingen. De warme stenen op het lichaam werken ontspannend op de spieren, het stimuleert de organen en zorgt voor een goede doorbloeding. Daarnaast heeft het een ontgiftende werking, het geeft nieuwe energie en brengt het lichaam meer in balans.

Wil je ook deze hotstone massage ervaren? Boek vandaag nog en ervaar deze weldaad van warmte en bijzondere energie.

Chinese voetmassage

De Chinese voetmassage is een weldaad voor lichaam en geest. De massage is gebaseerd op de oude originele Chinese voetmassage techniek waarbij de voeten en de onderbenen gemasseerd worden. Het doel van deze voetmassage is om de energie in de meridianen in balans te brengen.

Voordat ik start met de voetmassage, staat er een warm voetenbad klaar met een scheutje etherische olie. Dit bad zorgt voor een betere doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen. Na het drogen van de voeten, neem je (met kleding aan) plaats op de massagetafel. Tijdens de massage neem ik bepaalde reflexzones en acupunctuurpunten mee die klachten in het lichaam kunnen verlichten. (Denk aan de blaas, maag, nieren, lever, milt, menstruatieklachten, overgangsklachten etc.) De massage zorgt voor een goede energiedoorstroming en een betere waterhuishouding. De massage werkt vitaliserend en rustgevend tegelijk. Je lichaam en geest komen volledig tot rust. De massage kan eventueel afgesloten worden met een korte hoofdmassage.
Na afloop voel je je lekker ontspannen, fit en vitaal.
Wil je deze Chinese voetmassage een keer proberen? Boek dan vandaag nog deze heerlijke wellness voetbehandeling.

Indiase hoofdmassage

In het dagelijks leven hebben we veel aan ons hoofd en schenken we weinig aandacht aan de signalen van ons lichaam.
Veel mensen hebben daarom regelmatig last van hoofdpijn, stress, spijsverteringsklachten, vermoeide ogen en zelfs haaruitval. De spanningen hopen zich op in het hoofd, nek en schouders. Door massage van deze lichaamszones worden blokkades opgeheven. De Indiase hoofdmassage zorgt voor directe ontspanning, maar ook voor stimulatie van de doorbloeding. De afvalstoffen worden hierdoor makkelijker en sneller afgevoerd.

Deze Indiase hoofdmassage bevordert de nachtrust en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Pijn en stijfheid worden verlicht en stress en vermoeidheid worden verdreven. Regelmatig een hoofdmassage zorgt voor een gezonde stralende huid en haren. Deze hoofdmassage zorgt dat de hoofdhuid in prima conditie blijft en maakt het haar krachtiger en glanzender.

Indiase hoofdmassage zorgt voor:

 • verlichting van stijve schouders en nek en spanningshoofdpijn,
 • vermindering van stress en vermoeidheid,
 • verbetering van de concentratie,
 • bevordering van een goede nachtrust,
 • verbetering van de conditie van hoofdhuid en haar
 • verjonging van de huid; een jeugdige uitstraling

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap brengt al genoeg veranderingen en drukte met zich mee. Je ervaart alles anders en je lichaam krijgt te maken met steeds weer nieuwe ontwikkelingen. De verandering in je hormoonhuishouding kan er voor zorgen dat je sneller moe bent of dat je last krijgt van pijn in je nek, schouders, rug en bekken. Wellicht hou je meer vocht vast en heb je problemen met slapen. Ik kan de massage aanpassen aan je specifieke wensen, want elke zwangerschap is weer anders. Na de massage ben je weer heerlijk ontspannen en kan je er weer tegenaan. Ik hou altijd een kort intake gesprek van te voren. De massage zal pas plaatsvinden na de eerste 3 maanden van je zwangerschap en na goedkeuring van je verloskundige.

Fibromyalgie massage

Fibromyalgie is bindweefselspierpijn. Fibromyalgie klachten bestaan voornamelijk uit chronische pijn, spierpijn, slapeloosheid, darmklachten, geheugen problemen en verandering in de stemmingen. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Er is nog geen echte behandelmethode voor, maar met behulp van goede voeding, supplementen, bewegen en een bepaalde vorm van massage kan er op den duur verlichting van de klachten optreden.

Een van de hoofdklachten bij fibromyalgie is vermoeidheid, zelfs als je veel geslapen hebt. Diepe slaap is zeer belangrijk bij fibromyalgie klachten omdat tijdens een diepe slaap je lichaam zichzelf kan herstellen. Dankzij bepaalde massagetechnieken zal je na de massage niet alleen fitter voelen maar zal gedurende de dag de pijn verminderen en het slaapproces bevorderen. Wanneer je veel pijn hebt, zal ik de massage en de massageduur aanpassen aan jouw wensen.

Cupping massage | Detoxmassage

Cupping is al eeuwen geleden ontwikkeld en er worden inmiddels verschillende technieken gebruikt. Ik gebruik voornamelijk moving cupping. De huid wordt met olie ingesmeerd. De cup zuigt zich vacuüm en glijdt makkelijk over de huid.  Het onderliggende weefsel wordt verhoogd, en halverwege de cup ingezogen. Het doel van cupping is om de circulatie te verbeteren, de pijn te verlichten, warmte te verwijderen en de gifstoffen die blijven hangen in de weefsels van je lichaam eruit te trekken.

De huid voelt strak aan in het gebied van de cup. Vaak is dit gevoel ontspannend en rustgevend. Cupping zorgt ervoor dat de huid tijdelijk rood of donkerrood (paars) kleurt, vooral als er een energetische blokkade bevindt onder het gebied dat gecupped wordt. De verkleuring kan een dag duren. Een veel voorkomende plaats om de cups te plaatsen is de rug, hoewel cups ook goed op andere terreinen werken, met name op cellulitis. Dit weefsel is vaak verkleeft en zal eerst losgemaakt moeten worden, dit is in het begin heel gevoelig. Maar na meerdere behandelingen wordt de huid strakker en wellicht kan je wat centimeters verliezen bij de (boven)benen.

Bij elke massage maak ik gebruik van pure essentiele olien. Deze worden afgestemd op jouw lichaam, eventuele klachten en stemming.

Wil je een van bovenstaande massages proberen? Boek vandaag nog online door op onderstaande knop te drukken of bel: 06-28975532 of stuur een mail naar
ingebleeker@gmail.com dan plannen we meteen een afspraak in.

Button afspraak maken